Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

April

Nieuwsoverzicht

Flevoland is de eerste provincie die in de hele provincie slimme fietsverkeerslichten heeft staan. Als fietsers in Flevoland de app Schwung geïnstalleerd hebben, hoeven ze minder vaak te wachten voor een rood licht en zijn ze sneller op hun bestemming. Dit betekent meer comfort en betere doorstroming voor fietsers.

Geplaatst: 12-4-2019

Het college van Lelystad geeft de verkoop van bouwkavels in de buurt Schoener-west in handen van een externe marktpartij. Schoener-west is een van enkele nog ‘onafgemaakte plekken’ in Lelystad die het college graag op korte termijn bebouwd wil zien. Het is het restant van tijdens de woningmarktcrisis stagnerende woningbouw. Met een nieuw en aantrekkelijk woningbouwplan voor de nog resterende kavels denkt de gemeente de buurt snel af te kunnen maken.

Geplaatst: 11-4-2019

Vroeg contact met museale collecties is cruciaal voor blijvende binding en waardering in het latere leven. Leerlingen van Praktijkschool De Steiger hebben daarom voor de Nationale Museumweek, 8 t/m 14 april 2019, een eigen tentoonstelling samengesteld met voorwerpen uit PIT Veiligheidsmuseum (Almere).

Geplaatst: 11-4-2019

Een groep leerlingen van de basisscholen Vuurtoren, Ichthus, Vogelveste en Laetare heeft op 10 april 2019 een Politiekids-diploma in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Ina Adema reikte samen met de politie de diploma’s uit.

Geplaatst: 11-4-2019

Op 9 april was het college van burgemeester en wethouders te gast bij sociaal restaurant Resto VanHarte in wijkcentrum Zuiderzee. In een goede sfeer spraken bewoners en collegeleden met elkaar over verschillende onderwerpen. Waar lopen de burgers tegenaan als je het hebt over wonen, werken, recreëren, veiligheid in de wijk en in het verkeer, gezondheid, financiën, etc.? Dit soort vragen kwam ruimschoots aan bod en per tafel werd met de betreffende wethouder of burgemeester van gedachten gewisseld. Een mooie ontmoeting tijdens een lekker en gezond diner en in een gezellige sfeer. Daar draait het om bij Resto VanHarte!

Geplaatst: 11-4-2019

Het college van Lelystad heeft dinsdag 9 april 2019 de kadernota 2020 - 2023 aan de raad aangeboden. In de kadernota stelt het college kaders voor die te maken hebben met de inhoudelijke uitgangspunten van het raadsprogramma en de inzet van financiële middelen. De kadernota vormt de basis voor de programmabegroting 2020-2023, die in het najaar wordt opgesteld.

Geplaatst: 10-4-2019

Op 4 december 2018 heeft de raad een motie aangenomen met als titel ‘Gelijktrekken parkeertarieven in het Stadshart’. In deze motie werd het college gevraagd om samen met de ondernemersvereniging Hart van Lelystad naar alternatieven te kijken voor het parkeertarief van € 1,60.

Geplaatst: 10-4-2019

Lelystadse ondernemers hadden tijdens het jaarlijkse ondernemersontbijt op dinsdag 9 april dé gelegenheid om in gesprek te gaan met de gemeente en te netwerken. Dit jaar was het onderwerp de positie van Lelystad binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de kansen die dit biedt voor het Lelystadse bedrijfsleven. Vervolgens werd dieper ingegaan op het thema duurzaamheid en circulariteit.

Geplaatst: 10-4-2019

Op dinsdagavond 26 maart organiseerde de gemeenteraad een Buitenraad. Het thema was deze keer ‘Jong in Lelystad!’ voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar.

Geplaatst: 9-4-2019

De regio Lelystad-Almere-Zeewolde is sterk gestegen op de ranglijst van logistieke hotspots. Van plaats 12 vorig jaar staat de Flevolandse regio nu met stip op 4. Een panel van 34 experts legden landelijk de 28 belangrijkste logistieke locaties langs een meetlat van 6 criteria. Dat resulteerde in de hoogste notering ooit sinds de start van de Logistieke Hotspot van het Jaar-verkiezing. Daarmee vestigt deze regio zich bij reeds gearriveerde logistieke centra als de regio Tilburg-Waalwijk (nr. 1), Venlo-Venraij (nr. 2) en West Brabant (nr. 3).

Geplaatst: 9-4-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom houdt zich graag op de hoogte van het wel en wee van het in Lelystad gevestigde bedrijfsleven. Een van de middelen is het afleggen van bedrijfsbezoeken. ‘Lelystad is een stad van en voor ondernemers. Wij geven graag samen met hen vorm aan Lelystad als ondernemende stad,’ aldus de wethouder.

Geplaatst: 9-4-2019

De integratie van Buurtbus Lelystad in de stadsdienst is afgerond nu de buurtbus in de kleuren van de stadsdienst is gespoten. Ook de lijnnummering is aangepast. Lijn 9 is lijn 409 geworden en lijn 10 is 410 geworden. Dit moment werd feestelijk gevierd op het busstation. Wethouder Ed Rentenaar en gedeputeerde Jop Fackeldey ontvingen hiervoor een polo en fleecejack met daarop Buurtbus Lelystad geborduurd.

Geplaatst: 9-4-2019