Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

April

Nieuwsoverzicht

Vanaf 1 juli 2019 zal Regiotaxi Flevoland worden uitgevoerd door 2 nieuwe partijen. Munckhof Taxi BV is verantwoordelijk voor het zogenaamde Callcenter en zal gaan zorgen voor het aannemen van de ritten. Taxicentrale Witteveen zal de uitvoering van de ritten voor haar rekening zal gaan nemen. De continuïteit van de dienstverlening van Regiotaxi is daarmee gewaarborgd en zal na 1 juli zo goed als ongewijzigd blijven plaatsvinden.

Geplaatst: 19-4-2019

Om de drugshandel en de daarmee gepaard gaande overlast en verstoring van de openbare orde en veiligheid tegen te gaan, heeft de burgemeester van Lelystad besloten om naast het strafrechtelijk optreden van de politie een last onder dwangsom van € 2.500,- op te leggen bij de constatering van drugshandel op straat.

Geplaatst: 19-4-2019

Afgelopen maandag 15 april heeft wethouder John van den Heuvel een expositie geopend bij Concern voor Werk aan de Vaartweg. Het gaat om werk van de winnaars van het Kunstcongres Midden. De winnende kunstenaars zijn Kitty Korver uit Nagele, Michiel Knol uit Amersfoort en Jacqueline Storm uit Badhoevedorp. Corrado Calderaro uit Amsterdam is gekozen als publiekswinnaar.

Geplaatst: 18-4-2019

Donderdagochtend 18 april 2019 onthulde wethouder Nelly den Os een bord dat deel uitmaakt van de bloembollentuin in Wijngaard. In november vorig jaar plantte de wethouder de bloembollen samen met buurtbewoners en met leerlingen van de basisscholen De Wingerd en De Regenboog. Vandaag, tijdens het Tulpenfestival, zijn de bloeiende bollen zichtbaar die een voedselbron vormen voor bijen en hommels. Daarom hebben buurtbewoners daar een bijenhotel bij geplaatst.

Geplaatst: 18-4-2019

Woensdag 17 april 2019 zijn bij Bed & Breakfast De Kandelaar officieel de picknickbanken in gebruik gekomen. Mede dankzij de gemeente Lelystad en de makers van 4Fusion, kunnen bezoekers van Tulpenroute Flevoland nu langs de fiets- en autoroute van Lelystad vanaf de banken genieten van de tulpenvelden.

Geplaatst: 18-4-2019

De gemeente Lelystad is gastgemeente van het Flevopenningengala 2020. Stichting Flevopenningen en gemeente Lelystad zijn dat met elkaar overeengekomen. Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de toekenning van ondernemersprijzen aan ondernemingen die succesvol, innoverend en duurzaam zijn en economische betekenis hebben voor Flevoland. De uitreiking van deze prijzen gebeurt elk jaar tijdens een feestelijk Flevopenningengala in een van de Flevolandse gemeenten.

Geplaatst: 18-4-2019

Op zaterdag 27 april 2019 viert Nederland feest. Dan is het Koningsdag. Op de vrijmarkt verkopen kinderen en volwassenen weer tweedehands spullen. De gemeente heeft hiervoor een aantal regels vastgesteld. Die regels gelden elke Koningsdag en de daaraan voorafgaande Koningsnacht. In tegenstelling tot voorgaande jaren mag er niet gezeten worden op het gras bij het Zilverpark, langs de Middenweg, Neringweg en de Ziekenhuisweg. Dit om verkeersonveilige situaties te voorkomen. Bij de Muntstraat en Zilverparkkade mag men wel zitten.

Geplaatst: 18-4-2019

Lelystad blijft zich inzetten voor een meer uitgebreide ziekenhuisvoorziening dan op dit moment aanwezig in Lelystad. Het college is blij dat er, met de komst van St Jansdal per 1 maart 2019, nu weer poliklinische functies worden geboden in Lelystad. De gemeente en de zorgpartners blijven zich daarnaast inzetten voor een uitbreiding van functies, zoals; kortdurende opname (bedden voor 1 á 2 nachten) en een volwaardige spoedeisende hulp (SEH) die past bij de zorgvraag en -behoefte van Lelystad. Deze boodschap brengt het college samen met de raad, zorgpartners en betrokkenen continu onder de aandacht van de betrokken instanties zoals St Jansdal, de zorgverzekeraar, Inspectie, toekomstverkenner en de minister.

Geplaatst: 18-4-2019

Op maandag 15 april jl. heeft wethouder John van den Heuvel de eerste verfstreken gezet op een groot schildersdoek. Dit was het startmoment van ‘Kunst in bedrijf’ bij Werkbedrijf Lelystad. De komende weken nemen medewerkers van Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk maar ook scholieren van De Steiger de kwasten ter hand om gezamenlijk een kunstwerk te maken (10 x 2 meter).

Geplaatst: 18-4-2019

Kinderen van 15 basisscholen die Plustijd volgen, hebben woensdagmiddag 3 april in de raadzaal in het stadhuis van Lelystad een gastles gehad van wethouder John van den Heuvel. De les ging over democratie en de wethouder vertelde de kinderen hoe het besturen van een gemeente werkt. De kinderen hebben spelenderwijs samen met de wethouder ondervonden hoe het besluitvormingsproces in zijn werk gaat. De Plustijd-groep van de Vuurtoren en van Al Ishaan lieten in een presentatie zien wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben. Na afloop kregen de kinderen een rondleiding door het stadhuis.

Geplaatst: 17-4-2019

Dinsdagmiddag 16 april werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing van dit jaar bekendgemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf van het jaar werd Medidis en Beste Talent van het jaar is Dimitri Heijenberg.

Geplaatst: 17-4-2019

Op vrijdag 12 april jl. opende wethouder Nelly den Os officieel het Respijthuis Lelystad. Onder het toeziend oog van een 60 tal genodigden, gaf zij, samen met voorzitter Albert Kok, op ludieke wijze lucht aan het Respijthuis.

Geplaatst: 17-4-2019