Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Van Wageningen opent Koningsspelen op de Regenboog

Geplaatst: 16-4-2019

Wethouder Elly van Wageningen opende op openbare basisschool de Regenboog dit jaar de Koningspelen 2019. Dat deed zij door het vernieuwde schoolplein officieel te openen en een hardloopwedstrijd met de kinderen te doen. Koningsdag stond dit jaar op De Regenboog in het teken van buiten spelen. En waar kun je nou beter buiten spelen dan op een prachtig vernieuwd en uitdagend schoolplein?

Binnen- en buitenschools leren verbinden

Vanuit stichting SchOOL en de Regenboog was er een plan opgesteld om het plein van de Regenboog stap voor stap aantrekkelijker te maken, onder andere met inzet van vrijwilligers, ouders en kunstenaars. Het doel was om een plein te realiseren dat het binnen- en buitenschoolse leren verbindt. Dit voor wat betreft het bewegen, als ook voor kunst, natuur, verkeer en muziek. De leerlingen zijn betrokken geweest bij de ontwerpfase voor het plein en bij de uitvoering. Daarnaast heeft de school buurtbewoners gevraagd te helpen in het (klein) onderhoud van het plein. Omdat het goed past binnen het beleid van de raad om de schoolpleinen zoveel mogelijk beschikbaar te maken voor de hele buurt en daarbij de schoolpleinen ook zoveel mogelijk groen en sportief in te richten, is vanuit het integraal huisvestingingsplan het initiatief van de Regenboog ondersteund met een bijdrage in de kosten van natuurlijke speelmaterialen en het vergroenen van het plein.

Sporten en bewegen in leefomgeving

Daarnaast wordt in het gemeentelijk sport- en beweegbeleid ingezet op beweegmogelijkheden voor alle inwoners; kinderen, jongeren en volwassenen. Daarbij past een ontwikkeling om in je directe leefomgeving te sporten en te bewegen. Een beweegschoolplein sluit hier direct op aan. Extra bijzonder is dat het een rookvrij schoolplein is geworden. Dit stimuleert het rookvrij opgroeien van kinderen.

Jaarlijkse Koningsspelen

Op vrijdag 12 april vonden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. De Koningsspelen zijn een landelijk fenomeen, dat jaarlijks plaatsvindt op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De dag staat in het teken van een actief en sportief Oranjefeest voor basisschoolleerlingen uit heel Nederland. Het evenement draagt bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving. Ook leren de kinderen een dans van Kinderen voor Kinderen die ze uitvoeren tijdens de opening.