Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Peter Schot opent gouden pop-up museum

Geplaatst: 11-4-2019

Vroeg contact met museale collecties is cruciaal voor blijvende binding en waardering in het latere leven. Leerlingen van Praktijkschool De Steiger hebben daarom voor de Nationale Museumweek, 8 t/m 14 april 2019, een eigen tentoonstelling samengesteld met voorwerpen uit PIT Veiligheidsmuseum (Almere).

Nieuwe ervaring

Voor schooldirecteur Ton Heimerikx is het een nieuwe ervaring: “Trots dat deze praktijkleerlingen over hun eigen drempel zijn gestapt, want dat is hier écht gebeurd. Zo’n tentoonstelling samenstellen is niet niks en dat aan elkaar en bezoekers presenteren is helemaal een grote stap. Dit vergeten de leerlingen, hun omgeving en wij als school nooit meer: het museum is nu dichterbij dan ooit.” Speciaal voor de opening rukte zelfs het brandweerkorps uit Lelystad uit.

Samenwerking school en museum

Voor PIT Veiligheidsmuseum is het uitlenen van voorwerpen aan een school een bijzondere ervaring: “Compliment aan de leerlingen die écht in ons museum op onderzoek zijn gegaan en op basis van de door hen zelf gekozen thema’s de museale stukken hebben uitgezocht. Deze tentoonstelling vertelt daarom een eigen verhaal”, aldus museumdirecteur Harry van Boven. Ook Peter Schot, Wethouder Kunst en Cultuur Lelystad, is enthousiast over de samenwerking tussen school en museum: “Je merkt dat deze kinderen helemaal gegaan zijn voor deze expositie. Dat is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling. In musea leer je meer over je omgeving en meer over jezelf. Voor je het weet staan er nieuwe brandweer, schilders of actrices op!”

Het pop-up museum is voor iedereen geopend van woensdag 10 april t/m maandag 15 april 2019 van 15.00-16.00uur. Tijdens de Nationale Museumweek worden 8 pop-up musea door het hele land geopend.

Bron: site van de museumvereniging