Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voorzitter Sint voor elk Kind draagt staf over

Geplaatst: 30-4-2019

Onder toeziend oog van beschermvrouw en burgemeester Ina Adema heeft Franc Heijke het voorzitterschap van Stichting Sint voor elk Kind overgedragen aan Foekje van Dijk. Het stokje is in dit geval een bekende staf.

Solide organisatie

"Ons initiatief van vier jaar geleden om kinderen uit gezinnen die moeilijk rond kunnen komen een voorstelling aan te bieden in de Agora, wordt enorm gedragen door de Lelystadse samenleving. We zijn inmiddels een solide organisatie, met een fantastisch bestuur en een grote groep vrijwilligers. Sint voor elk Kind staat als een huis. Een goed moment om afscheid te nemen, mede in verband met mijn voorgenomen verhuizing buiten Lelystad," aldus Franc Heijke.

Nog meer kwetsbare kinderen bereiken

Foekje van Dijk, de nieuwe voorzitter, woont 30 jaar in Lelystad. De uitdaging voor de komende jaren is om nog meer kwetsbare kinderen te bereiken. "Hoe mooi is het als we deze kinderen in Lelystad kunnen laten genieten van het Sinterklaasfeest. Het bijzondere van dit initiatief is dat we het met elkaar vorm geven. Het zijn niet alleen de bestuursleden die zich geweldig inzetten. De gemeente, de bedrijven, de serviceclubs, de winkels, de bewoners, allen zijn betrokken. Het is een samenwerking voor en door Lelystad."

Voorbereiding

De stichting Sint voor elk Kind is alweer begonnen met de voorbereiding van de volgende Sinterklaas-voorstelling en met het uitzoeken van een cadeautje voor ieder kind. Particulieren en bedrijven zijn van harte welkom een mail te sturen naar info@sintvoorelkkind.nl voor een speciaal aanbod, voor een goed doel. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website van Sint voor elk Kind.