Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voorstelling over autisme: “Een indiaan in huis”

Geplaatst: 5-4-2019

Afgelopen week gaf Theatergroep Bint een theatervoorstelling over thema autisme in De Kubus. Wethouder Nelly den Os opende de avond en vertelde een heel persoonlijk verhaal en daarin klonk haar betrokkenheid ook door. Dat was een mooi begin van de avond.

De theatervoorstelling

Hoofdpersoon Casper weet alles van indianen en het liefst ordent hij elke dag de veertjes van zijn indianentooi. In de wereld van de indianen is alles overzichtelijk. Maar voor ouders is deze indianenwereld soms best wel lastig. Hoe is het voor ouders om een kind met autisme te hebben? Een kind dat taal ingewikkeld vindt en weinig begrijpt van de wereld om hem of haar heen. Hoe is het om 'een indiaan' in huis te hebben?

Veel bezoekers

Dat het thema erg leeft bij gezinnen was wel duidelijk. Er waren meer dan 100 bezoekers en aan de hand van de reacties vanuit het publiek kon worden opgemaakt; het was een feest der herkenning. Een greep uit die reacties: “Geweldig, ik ontdek dat ik ook eens aan mezelf moet denken" en “Een geweldige avond, fijn die nabespreking!” tot “Wat fijn dat jullie zonder te oordelen over “mijn” kind kunnen vertellen". De conclusie was: “Het was een superavond! ”Mooi neer gezet en ontzettend herkenbaar”.