Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Officiële ingebruikname picknickbanken door wethouder Nelly den Os

Geplaatst: 18-4-2019

Woensdag 17 april 2019 zijn bij Bed & Breakfast De Kandelaar officieel de picknickbanken in gebruik gekomen. Mede dankzij de gemeente Lelystad en de makers van 4Fusion, kunnen bezoekers van Tulpenroute Flevoland nu langs de fiets- en autoroute van Lelystad vanaf de banken genieten van de tulpenvelden.

Totstandkoming

Initiatiefneemster Marianne van den Bergh kwam met het idee tijdens de Motiemarkt van de gemeente Lelystad. ‘Het zou mooi zijn als er rustplaatsen gecreëerd konden worden langs de tulpenroute.’ De gemeenteraad was enthousiast en stelde 7.500 euro beschikbaar. Carmen Abels van gemeente Lelystad hielp bij het vinden van een passende organisatie die de vijf picknickbanken kon maken. Het doel was immers om de verkregen bijdrage ook te besteden in de gemeente Lelystad.

4Fusion

Afgelopen winter hebben leerlingen van 4Fusion hard gewerkt om vijf prachtige picknickbanken van 3.50 meter lengte te maken. Een klus die in 3 weken werd geklaard. Met een trekker en grote platte wagen zijn de banken vervolgens opgehaald en nu staan ze op vijf locaties langs de fiets- en autoroute van Lelystad. De picknickbanken zijn te vinden bij Polderkip, Zwaan Buitensport, Poldervers en lekker, De IJsbrouwers en Bed & Breakfast De Kandelaar.

Opening

De officiële ingebruikname van de picknickbanken is verricht door wethouder Nelly den Os. Gezamenlijk met de initiatiefneemster, afgevaardigde van de organisatie Tulpenroute Flevoland en uiteraard Amber Jong van Eduvier en twee leerlingen, werd met een knapzak een kleine wandeling gemaakt, waarna aan de picknicktafel het drankje en het lekkers uit het knapzakje werd genuttigd.