Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Flevoland verandert in kleurrijke bloemenzee

Geplaatst: 5-4-2019

Vanaf april komen de tulpenvelden in de buitengebieden van Dronten, Lelystad en Zeewolde weer tot bloei. Om iedereen te laten genieten van de kleurrijke bloemenzee zijn er van 13 april 2019 tot en met 5 mei 2019 verschillende tulpenroutes in de polder uitgezet. Het thema van Tulpenroute Flevoland 2019 is de Gouden Eeuw, een bloeiperiode in de zeventiende eeuw voor de handel, wetenschap en kunsten. De tulp speelde een belangrijke rol in de Gouden Eeuw.

Tulpenroute

Vele activiteiten

Bezoekers uit de regio, binnen- en buitenland kunnen genieten van de tulpen en de bijzondere vergezichten in het vlakke polderlandschap. Langs de routes worden verschillende activiteiten georganiseerd. Boerderijen openen hun deuren voor publiek en er is een hardloopwedstrijd langs de tulpenvelden. Op aangewezen plekken is het mogelijk om op de foto te gaan tussen de tulpen of zelf een bosje bloemen te plukken.

Lustrum

Het wordt dit jaar een extra feestelijke editie, omdat de Stichting Tulpenroute Flevoland haar 5-jarig bestaan viert. Tulpenroute Flevoland begon vijf jaar geleden als Tulpenroute Dronten. De missie van de enthousiaste vrijwilligers was en is: ‘beleef het buitengebied van Flevoland, met de tulp als verbindende factor’. Nadat ook de buitengebieden van Lelystad en Zeewolde actief deelnamen aan de routes, werd Tulpenroute Dronten omgedoopt tot Tulpenroute Flevoland. Voorzitter Herman Vermeer: ‘De tulpen zorgen voor een waardevolle verbinding tussen de inwoners uit de stad en het platteland van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde.  Het buitengebied is weids, vruchtbaar en kleurrijk. Op de bodem van de voormalige Zuiderzee groeien hoogwaardige gewassen, floreren bedrijven en komt natuur tot ontwikkeling. Door in het voorjaar wandel-, fiets- en autoroutes uit te zetten langs de tulpenvelden en activiteiten aan te bieden, willen we bezoekers uit binnen- en buitenland kennis laten maken met dit unieke stukje Nederland Inmiddels trekt dit evenement vele duizenden liefhebbers’, aldus voorzitter Herman Vermeer.

Meer weten?

Raadpleeg tulpenrouteflevoland.nl   voor meer informatie over de routes, activiteiten en tulpen.