Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Buurtbus Lelystad in dezelfde kleuren als de stadsdienst

Geplaatst: 9-4-2019

De integratie van Buurtbus Lelystad in de stadsdienst is afgerond nu de buurtbus in de kleuren van de stadsdienst is gespoten. Ook de lijnnummering is aangepast. Lijn 9 is lijn 409 geworden en lijn 10 is 410 geworden. Dit moment werd feestelijk gevierd op het busstation. Wethouder Ed Rentenaar en gedeputeerde Jop Fackeldey ontvingen hiervoor een polo en fleecejack met daarop Buurtbus Lelystad geborduurd.

Reizigersaantallen

Op basis van de reizigersaantallen vanaf 1 januari 2019 verwacht men dit jaar 12.500 passagiers te vervoeren met de buurtbus. De toename is onder andere te danken aan de uurdienst, die vorig jaar mei is ingevoerd. Per jaar legt de buurtbus 100.000 km af. “In korte tijd heeft de buurtbus in Lelystad een vaste plaats verworven in het openbaar vervoersnet. Dat blijkt wel uit het stijgende aantal reizigers. Nu de buurtbus ook de kleuren heeft van de stadsdienst, is het voor reizigers nog beter herkenbaar. We zijn blij met deze dienstverlening aan onze inwoners in de wijken”, aldus wethouder Ed Rentenaar en gedeputeerde Jop Fackeldey.

Partner van het Werkbedrijf

Het Werkbedrijf Lelystad gaat binnenkort de Buurtbusvereniging aanmerken als partner. Dat wil zeggen dat het Werkbedrijf gaat samenwerken met de Buurtbusvereniging om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op betaald werk te geven. De buurtbusvereniging is hier heel blij mee, omdat de vereniging daarmee zijn maatschappelijke betrokkenheid met Lelystad onderstreept.

Nieuwe chauffeurs gezocht

Door het succes van de buurtbus zijn nog steeds nieuwe chauffeurs welkom. Op de website www.buurtbuslelystad.nl is meer informatie beschikbaar.