Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

6 Lelystedelingen ontvangen Koninklijke onderscheiding

Geplaatst: 26-4-2019

Op vrijdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. 6 Lelystedelingen ontvingen uit handen van burgemeester Ina Adema een Koninklijke onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding

2 vrouwen en 4 mannen kregen een Koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden zijn stuk voor stuk Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben.

Gedecoreerden

Burgemeester Ina Adema speldde namens Zijne Majesteit koning Willem Alexander bij de volgende Lelystedelingen een decoratie op: mevrouw A. van der Scheer-Tellegen, mevrouw C. Esenbrink-van de Berg, de heer A. Nijssen en de heer W. Kamp werden Lid in de Orde van Oranje Nassau, de heer N. Dijkshoorn en de heer H. Verweij werden Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Aanmelden

Een Koninklijke onderscheiding of lintje is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport of wetenschap. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid of op de daarvoor aangewezen landelijke dag, ook wel de dag van de 'lintjesregen' genoemd. Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de ‘lintjesregen 2020’ kan nog tot 1 augustus 2019. U kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw Sandra Herrenauw, kabinetszaken gemeente Lelystad, s.herrenauw@lelystad.nl, telefoon 14 0320.