Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2018

Nieuwsoverzicht

Donderdagmiddag 22 november is in het Wijkcentrum Zuiderzeewijk de kinderwijkraad 2018-2019 officieel geïnstalleerd door wethouder John van den Heuvel. De ‘raadsleden’ zijn bovenbouwleerlingen van de basisscholen Ichthus en Vuurtoren in de Zuiderzeewijk. De kinderen kregen een bewijs van lidmaatschap, met officiële handtekening van de wethouder. Zij vormen samen de kinderwijkraad en gaan aan de slag om de door de kinderen gekozen plannen te realiseren. “Ik vind het bijzonder dat voor het vierde jaar op rij een kinderwijkraad gevormd wordt”, aldus wethouder John van den Heuvel.

Geplaatst: 27-11-2018

Onlangs heeft de gemeenteraad besloten over de ideeën die door inwoners zijn ingebracht tijdens de Motiemarkt.

Geplaatst: 27-11-2018

Zaterdag 24 november was het weer zover: Sinterklaas bracht met de Pieten een bezoek aan het Lelycentre. Sinterklaas wordt jaarlijks uitgenodigd door de Ondernemersvereniging. Hij werd ontvangen door locoburgemeester Janneke Sparreboom. De locoburgemeester was blij dat Sinterklaas tijd kon vinden om naar het Lelycentre te komen en heette hem van harte welkom.

Geplaatst: 27-11-2018

Bij veel bedrijven is het al langere tijd merkbaar; sommige vacatures zijn gemakkelijk in te vullen, anderen lastiger. Ook de gemeente Lelystad merkt dat. Vooral HBO en WO functies op het gebied van techniek, ICT en juridische functies zijn moeilijker te vervullen. Dat is de reden dat de gemeente Lelystad haar arbeidsmarktcommunicatie wil professionaliseren en meer bekendheid wil geven aan het werken bij deze mooie gemeente.

Geplaatst: 27-11-2018

De gemeenteraad van Lelystad blijft aandacht vragen voor de situatie rondom het ziekenhuis MC Zuiderzee.

Geplaatst: 26-11-2018

Duizenden mensen waren gistermiddag op de been om hun steun te betuigen aan het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad en omgeving. De support was ook zichtbaar in de aanwezigheid van commissaris van de koning Leen Verbeek en van de burgemeester respectievelijk locoburgemeester van Dronten en Noordoostpolder. Samen met al die duizenden mensen werd het ziekenhuis omarmd en daarmee werd ook het personeel een hart onder de riem gestoken voor hun inzet de afgelopen weken. En voor de periode die nog gaat komen.

Geplaatst: 26-11-2018

Op woensdag 21 november bood de Lelystadse Uitdaging samen met het bedrijfsleven ruim 200 Lelystedelingen die geen ruimte hebben voor leuke extra’s, een Verwendag aan. Bijna 40 bedrijven en organisaties zetten zich samen met vrijwilligers in om deze inwoners een leuke, zorgeloze en ontspannen dag te bezorgen. Wethouder John van den Heuvel was aanwezig en verrichtte de verloting.

Geplaatst: 26-11-2018

In antwoord op de groeiende populariteit van Black Friday, lanceren de kringloopwarenhuizen van Het Goed de groenste campagne van het jaar: Green Friday. Met deze retailactie wil Het Goed consumenten er extra van bewustmaken hoe leuk en voordelig het is om te shoppen bij de kringloopwarenhuizen én hoeveel hiermee op CO2 wordt bespaard. Belangrijkste boodschap: elke kilogram hergebruikte spullen levert één kilogram CO2-besparing op. Vrijdag om 10.00 uur nam wethouder Elly van Wageningen namens de gemeente Lelystad bij Het Goed de eerste CO2-besparing cheque in ontvangst.

Geplaatst: 26-11-2018

De buurtbus, bestuurt door vrijwilligers, vervult een belangrijke rol in de mobiliteit van de bewoners van wijken in het westen, noorden en oosten van de stad. De basis is een betrouwbare uitvoering van de dienst, heldere tarifering met gebruik van de ov chipkaart, voorspelbaarheid wanneer de bus rijdt, en een dienstregeling die is ingepast in de stadsdienst met aansluitingen op de stadsbussen, streekbussen en de trein. De buurtbus is zo’n succes, dat dit heeft geleid tot het memorabele aantal van 10.000 reizigers. Wethouder Ed Rentenaar en gedeputeerde Jop Fackeldey overhandigden vrijdagmorgen 23 november een bloemetje aan de heer Lauren Virassamy, die zich de 10.000ste reiziger mag noemen van de buurtbus.

Geplaatst: 23-11-2018

“Het ziekenhuis van Lelystad dreigt uitgekleed te worden. Binnenkort valt het definitieve besluit wat er over mag blijven. Maar wij laten ons ziekenhuis niet in de kou staan. Inwoners hebben het ziekenhuis afgelopen weken niet voor niets omarmd. Op zondag 25 november om 13.00 uur gaan we dat ook fysiek doen: Lelystad en omgeving omarmen het ziekenhuis.”

Geplaatst: 23-11-2018

Aardwarmte is een goed en betrouwbaar alternatief voor fossiel gas en kan een forse bijdrage leveren aan de lokale verduurzaming. Daarom gaat HVC de potentie voor aardwarmte in Lelystad onderzoeken. Onlangs heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een opsporingsvergunning voor aardwarmte aan HVC toegekend. HVC gaat de ondergrond gedetailleerd in kaart brengen. Samen met de gemeente Lelystad onderzoekt HVC óf en onder welke voorwaarden de ondergrond geschikt is voor de winning van aardwarmte.

Geplaatst: 22-11-2018

Lelystad was donderdag 15 november the place to be voor iedereen in Flevoland die het belang onderkent van vitaliteit en een gezonde leefstijl op de werkvloer. De plaatselijke Rabobank faciliteerde als gastheer en mede-initiator een bijeenkomst van Sportservice Flevoland en JOGG-gemeenten Lelystad en Dronten alsook JOGG landelijk. Op de inspiratiesessie ‘De Gezonde Werkvloer’ waren ruim 60 belangstellenden afgekomen uit het lokale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en de sportwereld. Met elkaar gingen ze in gesprek, wisselden ervaringen en ideeën uit over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. Wethouder Elly van Wageningen was een van de sprekers.

Geplaatst: 20-11-2018