Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Viering eerste lustrum Parkinson Café Lelystad

Geplaatst: 11-5-2018

Vaste bezoekers, een aantal oudgedienden en andere genodigden waren aanwezig om op 7 mei 2018 het eerste lustrum van het Parkinson Café Lelystad te vieren. Voorzitter Albert Lieverse opende met een terugblik en het ontstaan van het café en gaf vervolgens het woord aan wethouder Janneke Sparreboom. Zij benadrukte het belang van lotgenotengroepen en de rol die vrijwilligers hierin spelen. Erg inspirerend en heel begrijpelijk voor de toehoorders.

Cheque

Carla Aalderink, directeur van de Parkinson-vereniging, sprak over het belang van de cafés in Nederland en over het enthousiasme dat zij tegenkomt bij de verenigingen, zowel bij de bezoekers als bij de werkgroepen. Aan het eind van haar toespraak overhandigde de voorzitter haar een cheque van €1.000,- voor de Parkinson-vereniging. Dit is een deel van de eerste prijs die het Parkinson Café gewonnen heeft met de wedstrijd van het ING Nederland Fonds. De rest van het bedrag wordt besteed aan een bijzonder dagje uit naar Amsterdam en Volendam, georganiseerd door Parkinson Café Lelystad.

Informeel trefpunt

Het Parkinson Café Lelystad is een informeel trefpunt en een laagdrempelige gelegenheid  voor mensen met de ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme, hun partners, familieleden  en mantelzorgers om deskundige informatie te ontvangen, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met lotgenoten. Het biedt u de gelegenheid met anderen te praten die  uw ervaringen begrijpen en kunnen delen. Ook vrije inloop voor mensen uit een andere gemeenten. Meer informatie kunt u vinden op de website van het Parkinson Café Lelystad.