Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verkeersexamen voor veertigste keer van start

Geplaatst: 16-5-2018

Jaarlijks wordt door Veilig Verkeer Nederland afdeling Lelystad het verkeersexamen georganiseerd. Dit jaar hebben de vrijwilligers het verkeersexamen voor de 40ste keer georganiseerd.

Waardebon

Er zijn 32 scholen met 1100 leerlingen die aan het verkeersexamen meedoen. Tijd voor een feestelijk tintje bij de start op maandag 14 mei 2018. Wethouder Ed Rentenaar bedankte de vrijwilligers voor hun jarenlange inzet met gebak en een bloemetje. Tevens hebben zij gezamenlijk een waardebon van 250 euro gekregen. Daarna werd het startsein gegeven voor het praktijkexamen.

Bezoek van VVN en Team Roompot

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lelystad organiseert dit jaar een praktijkexamen van 14 tot en met 18 mei. Daarbij rijden kinderen zelfstandig een route door de gemeente, waarbij vanuit controleposten hun gedrag bij kruisingen en andere situaties wordt gevolgd en beoordeeld. De controleposten worden verzorgd door de scholen en studenten van het ROC Flevoland. Zowel de politie als de ouders steunen dit project in Lelystad. Op donderdag komen, vanwege het 40-jarig verkeersexamen vanuit VVN en Team Roompot - Nederlandse Loterij, twee professionele wielrenners of ploegleiders, zoals Erik Breukink, Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel, Johan van der Velde of Leontien van Moorsel langs.

Fietskeuring

Voorafgaand aan dit praktische deel van het verkeersexamen heeft op 5 april het schriftelijk examen plaatsgevonden en zijn de fietsen van de deelnemers gekeurd. De keuring van de fietsen is in samenwerking met de leerlingen van De Steiger, school voor praktijkonderwijs, gedaan. Als de fiets aan alle eisen voldoet, wordt er een ‘ok-sticker’ van Veilig Verkeer Nederland opgeplakt en mag de eigenaar aan het verkeersexamen deelnemen. 

Kinderen kwetsbare deelnemers in verkeer

Wethouder Ed Rentenaar: "Alweer voor de 40ste keer wordt er samen met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lelystad, aandacht besteed aan de verkeersveiligheid van kinderen. Een mijlpaal en nog steeds nodig. Goede verkeerseducatie vergroot hun verkeersveiligheid, want kinderen zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer. Het blijft belangrijk om aan kinderen duidelijk te maken dat zij zich veilig moeten gedragen in het verkeer en daarom wordt er jaarlijks een verkeersexamen georganiseerd door vrijwilligers. En daar ben ik heel blij mee en ik hoop dat zij dit nog vele jaren blijven doen."

Het verkeerexamen is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.