Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Geplaatst: 9-5-2018

Onder grote belangstelling, waaronder de wethouder van onderwijs, Elly van Wageningen, directeuren van bedrijven, bestuurders van onderwijsinstellingen én de trotse ouders en familieleden van de deelnemende leerlingen, vond 8 mei bij Waterschap Zuiderzeeland de kick-off plaats van Meesterschap in Techniek.

Tim Coronel trapt wedstrijd af

Tijdens de kick-off werden de teams, coaches en opdrachten gepresenteerd. Autocoureur Tim Coronel was bereid gevonden de teams voor te stellen en hen te motiveren door te zetten, samen te werken en vooral ook fouten te mogen maken. Meesterschap in Techniek, een initiatief van de Rotary Lelystad, is een wedstrijd, losjes gebaseerd op het tv-programma Masterchef. In vijf teams bouwen techniek-leerlingen van het vmbo van de SGL en ISG Arcus, aan een Tiny house dat in delen wordt opgebouwd en ingericht. De teams worden gecoacht door mensen uit het bedrijfsleven.

Jury 

Tweewekelijks vindt er een jurymoment plaats. Deze jury bestaat uit docenten en mensen uit het regionale bedrijfsleven. Bij de beoordeling wordt gelet op veiligheid, teamgeest, professionaliteit en natuurlijk het eindresultaat. Naast de geweldige ervaring die de leerlingen opdoen, wordt er uiteindelijk gestreden om de Meesterschapstitel 2018 én de daarbij passende prijzen. De wedstrijd is te volgen via meesterschapintechniek.nl.