Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Jeugd en Gezinsteam Lelystad lanceert nieuwe website

Geplaatst: 9-5-2018

Het Jeugd en Gezinsteam Lelystad heeft een nieuwe website waarop alle informatie te vinden is over onder andere opvoeden, ouderschap, (zorgelijk) gedrag of omgaan met een (echt)scheiding. De website www.jgtlelystad.nl is gelanceerd door wethouder Elly van Wageningen van Jeugdhulp en Evelyn Kamann, directeur Jeugd en Gezinsteam Lelystad (JGT).

Samen met jongeren en gezinnen

Het Jeugd en Gezinsteam Lelystad richt zich op preventie, ondersteuning en jeugdhulp voor jongeren en hun ouders bij opgroei- en opvoedingsvragen. De professionals van het Jeugd en Gezinsteam zijn er voor jongeren en gezinnen die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Zij helpen je graag verder bij problemen op school, bij scheidingsvragen en bij opvoeden. Zij denken met je mee, geven je advies of begeleiding, zodat je weer verder kunt. Kijk op de website van jgtlelystad voor meer informatie voor wat het Jeugd en Gezinsteam voor jou kan betekenen.

Nieuwe website

Voorheen konden alle inwoners en professionals terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) voor vragen rondom jeugd en gezin. Veel informatie van deze website is onderdeel geworden op de nieuwe website onder het thema opvoeden en opgroeien. Het CJG is niet langer apart georganiseerd. De instellingen die aan het CJG verbonden waren, werken nu in een samenwerkingsverband met het Jeugd en Gezinsteam.

Eén telefoonnummer: 088-0029922

Het is belangrijk dat inwoners weten waar ze terecht kunnen met de vragen die er spelen rond opvoeden en opgroeien. Daarvoor is er een telefoonnummer dat 24/7 bereikbaar is, voor alle vragen over opvoeden en opgroeien. Dit is 088-0029922. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om een e-mail te sturen. Hierbij werkt het Jeugd en Gezinsteam samen met de jeugdgezondheidszorg van Icare en GGD. Samen zorgen we ervoor dat uw vraag altijd op de goede plek terecht komt.