Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hoogste punt bouw houtwarmtestation Lelystad reden voor feestje

Geplaatst: 25-5-2018

Groenfondsklant BeGreen werkt samen met een aantal andere partijen aan de realisatie van het houtwarmtestation in Warande Lelystad. Het nieuwe houtwarmtestation gaat bijdragen aan de verduurzaming van het warmtenet in Lelystad. Ennatuurlijk, de leverancier van Warande voor de stadsverwarming, gaat gebruikmaken van de nieuwe centrale. Zodra de nieuwe centrale gereed is, komt de warmte voor Warande hier vandaan. Deze maand is bij de bouw van het houtwarmtestation het hoogste punt bereikt. Reden voor een feestje. Wethouder Elly van Wageningen van duurzaamheid was erbij om de betrokkenen te feliciteren.

Verduurzaming

Op het terrein van het houtwarmtestation Lelystad is sinds afgelopen winter hard gewerkt. Gezamenlijk bouwt een aantal partijen daar aan de realisatie van het houtwarmtestation. Dat houtwarmtestation gaat bijdragen aan de verduurzaming van het warmtenet. Lelystad is nu nog voor het grootste deel afhankelijk van gasverwarming. De transitie van gas naar duurzame grondstoffen voor lokale verwarming is met de bouw van deze installatie ingezet.

Hoogste punt bereikt

Het Groenfonds financiert het houtwarmtestation samen met De-on, het provinciale investeringsfonds duurzame energie. De benodigde biomassa komt uit de directe omgeving van de installatie. BeGreen is een van de partijen achter de realisatie van het houtwarmtestation en de toekomstige exploitant. Begin mei was volgens planning het hoogste punt bereikt en zijn alle ketelinstallatie delen geplaatst. Dat was op donderdag 24 mei reden voor een feestje.