Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bewoners Wijngaard krijgen ‘voorlichting na brand’

Geplaatst: 2-5-2018

Brandweer Flevoland gaat voortaan de buurt in met ‘voorlichting na brand’. Bewoners van de wijk Wijngaard in Lelystad krijgen de primeur van deze nieuwe methode van informeren door brandweer Flevoland. Zij zijn welkom bij de voorlichtingsstand op het schoolplein van basisschool De Wingerd, Voorhof 1, op donderdag 3 mei van 17.00 – 20.00 uur. Op 1 mei hebben de bewoners van de Wijngaard persoonlijk een uitnodiging in de bus gekregen voor de bijeenkomst op donderdag 3 mei.

Woningbrand

Op woensdagmorgen 25 april is de brandweer van Lelystad uitgerukt voor een woningbrand aan de Wijngaard 55 in Lelystad. De brand is vermoedelijk ontstaan in de wasdroger. Er zijn bij deze brand geen slachtoffers gevallen maar de brand heeft wel veel schade aan de woning aangericht. De aanwezige rookmelders hebben goed gewerkt waardoor de bewoners snel zijn gealarmeerd en direct de brandweer hebben gebeld.

Voorlichting na brand

Zo’n brand heeft voor de bewoners maar zeker ook voor de directe buren en omgeving een enorme impact. Er leven veel vragen in de buurt en daar wil de brandweer graag antwoord op geven. Er is daarom gekozen voor een nieuwe vorm van informeren onder de toepasselijke naam ‘Voorlichting na brand’. Deze voorlichting zal plaatsvinden op donderdag 3 mei van 17.00 uur tot 20.00 uur op het schoolplein van basisschool ‘De Wingerd’, Voorhof 1. De brandweer richt daar een voorlichtingsstand in. Voor de brandweer in Flevoland is dit de eerste keer dat zij op deze wijze de wijk intrekken om de buurt na een brand te informeren en tips te geven om de kans op brand tot een minimum te verkleinen. Dit zal voortaan vaker gebeuren en geldt niet alleen voor Lelystad maar voor heel Flevoland.