Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwe perscontainers voor plastic bij Voorhof en Tjalk

Geplaatst: 13-3-2018

Inwoners scheiden steeds meer plastic afval. Op enkele locaties kunnen de bovengrondse containers de hoeveelheid plastic verpakkingen, blik en drinkpakken niet aan. Daarom zijn de bovengrondse verzamelcontainers op de Voorhof en de Tjalk vervangen door twee nieuwe ondergrondse perscontainers. Deze persen na iedere inworp het volumineuze plastic samen, waardoor er 8 tot 10 keer meer plastic in past dan in de bovengrondse containers. De nieuwe perscontainers staan bij de Albert Heijn op de Voorhof en tegenover de parkeerplaats van de Lidl op de Tjalk.

Tijdelijk bovengrondse container erbij

De nieuwe perscontainers voor plastic zijn door iedereen te gebruiken, een milieu- of afvalpas is niet nodig. De inworp van de perscontainer is groot genoeg voor (grijze en/of doorzichtige) huisvuilzakken van 60 liter. De perscontainers zijn uitgerust met een sensor, waarmee HVC kan op afstand kan zien hoe vol de containers zijn en wanneer deze geleegd moeten worden. Om inwoners te laten wennen aan de nieuwe perscontainers blijft op de Tjalk tijdelijk een bovengrondse container staan.

Voorkom rotzooi bij de containers

Inwoners wordt gevraagd geen zakken naast de perscontainers te plaatsen. Dit veroorzaakt overlast en zwerfafval. Inwoners kunnen in de perscontainers hun plastic verpakkingen, blik en drinkpakken kwijt. Ander plastic, zoals een kapotte tuinstoel of bouwzeil, past niet in deze perscontainers en kan naar het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40 C worden gebracht.

Geen link met het nieuwe inzamelen

De plaatsing van de twee nieuwe perscontainers stond al langer op de planning en staat los van het nieuwe inzamelen. Bij het nieuwe inzamelen krijgen inwoners in laagbouw in 2018 een bak aan huis voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en kiezen zij zelf hoe zij het restafval willen weggooien.