Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Burgemeester verricht officiële opening Farm Dairy Academy

Geplaatst: 29-6-2018

Tijdens een werkbezoek aan het Lelystadse bedrijf Farm Dairy heeft burgemeester Ina Adema de officiële opening verricht van de Farm Dairy Academy. De Farm Dairy Academy is een intern opleidingsinstituut voor medewerkers van het bedrijf en voor externen.

Zuivelproducten

Hoewel Farm Dairy vrij onbekend is bij het grote publiek, geldt dat niet voor de producten die vanuit Lelystad hun weg vinden naar miljoenen Nederlandse huishoudens. Als gespecialiseerd winkelmerk leverancier, maakt Farm Dairy dagverse zuivelproducten in opdracht van landelijke supermarktketens. Jaarlijks wordt 200 miljoen liter melk vanuit boerderijen in de omgeving aangeleverd en verwerkt tot diverse melk-, yoghurt- en vlaproducten. Ook heeft Farm Dairy een eigen productontwikkelingsafdeling waar, samen met klanten, op kleine schaal nieuwe producten worden ontwikkeld en getest.

Farm Dairy Academy

Bij Farm Dairy werken circa 100 medewerkers. In het eigen opleidingsinstituut, de Farm Dairy Academy, worden de medewerkers, maar ook externen, (bij)geschoold in kennis en competenties en krijgen zij de mogelijkheid om zij zich verder ontwikkelen.