Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Afsluiting Knardijk door onderhoudswerkzaamheden

Geplaatst: 28-6-2018

De Knardijk in Lelystad is toe aan groot onderhoud. De weg wordt herstraat vanaf de rotonde bij de Oostvaardersdijk tot aan het wegdeel voorbij de kruising met de Buizerdweg. Het werk aan de Knardijk wordt in twee fasen uitgevoerd, waarbij de weg gefaseerd wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. De eerste fase van het werk start vanaf 3 juli 2018. Als de uitvoering volgens planning verloopt en het weer meezit, dan zijn alle werkzaamheden half september 2018 afgerond. Tijdens de wegwerkzaamheden blijft het naastgelegen fietspad toegankelijk. Het Buitencentrum Oostvaarderplassen van Staatsbosbeheer is tijdens de gehele uitvoeringsperiode bereikbaar.

De Knardijk wordt in twee fases afgesloten voor doorgaand verkeer. Door de weg gefaseerd af te sluiten kan de aannemer goed en veilig werken en wordt de uitvoeringsperiode per fase aanzienlijk verkort.

Fase 1 (3 juli tot 20 juli)

In de eerste fase wordt gewerkt aan de Knardijk vanaf de kruising Buizerdweg in zuidelijke richting tot in de bocht. Doorgaand verkeer is mogelijk via de noordelijke route (richting de Oostvaardersdijk).

Fase 2 (13 augustus tot 7 september)

In de tweede fase van het werk wordt onderhoud uitgevoerd aan de Knardijk vanaf de kruising Buizerdweg in noordelijke richting tot de rotonde bij de Oostvaardersdijk. De weg in zuidelijke richting (richting het Buitencentrum Oostvaardersplassen) is in deze fase open voor doorgaand verkeer.

Omleiding

Omdat de Knardijk wordt afgesloten dient het verkeer tijdens de uitvoering van het werk een alternatieve route te kiezen om de bestemming te bereiken. Langs de weg worden borden geplaatst met de omleidingsroute.