Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Toeristische borden dragen bij aan gastvrijheid Lelystad

Geplaatst: 20-7-2018

Als gastvrije stad voor bezoekers en recreanten is het belangrijk dat de toeristische bestemmingen goed bereikbaar en vindbaar zijn. Naast de gebruikelijke blauwe verwijsborden, is er ook nog de toeristische bebording. Deze zijn bruin van kleur met witte letters. Deze toeristische borden werden binnen de bebouwde kom nog niet ingezet. Gemeente Lelystad is op 18 juli 2018 gestart met de plaatsing van de toeristische borden op diverse locaties. Wethouder Ed Rentenaar heeft het eerste bord onthuld bij de Buizerdweg-Knardijk.

Goede bewegwijzering

"Gemeente Lelystad zet zich samen met partners in voor de versterking van de vrijetijdsector. We zetten onder andere in op een betere bereikbaarheid als gastvrije stad. Dit is heel belangrijk, want dit heeft alles te maken met een positieve beleving van bezoekers. Goede bewegwijzering is daarom essentieel. Met de plaatsing van de toeristische borden op diverse plekken in Lelystad kunnen we toeristen nog beter verwijzen naar de toeristische gebieden. Met de plaatsing van deze borden hebben we weer stap gezet in de ontwikkeling van de stad als toeristisch recreatieve bestemming," aldus wethouder Ed Rentenaar.

Herkenningspunten

Ondanks de toename in het gebruik van apps en navigatiesystemen blijft bewegwijzering met behulp van borden een belangrijke rol spelen. Het zijn herkenningspunten en de bezoeker kan zich beter oriënteren. Door gebruik te maken van de herkenbare bruin-witte borden zijn de toeristische bestemmingen voor alle bezoekers beter herkenbaar.

Twee fasen

Het realiseren van de toeristische bewegwijzering bestaat uit twee fasen: het verwijzen van de gebieden (fase 1) en het verwijzen van specifieke objecten in de gebieden of daarbuiten (fase 2). De eerste fase is op 18 juli begonnen. Fase 2 gaat begin 2019 van start. Er zal een systeem ontwikkeld worden, zodat ondernemers ook zelf een toeristische verwijzing kunnen aanvragen. Nadat de aanvraag getoetst is, kan eventueel tot plaatsing worden overgegaan. Over dit proces wordt nader gecommuniceerd.