Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Verwijderen populieren Buizerdweg en deel Westerdreef

Geplaatst: 19-1-2018

Uit reguliere boomveiligheidscontroles is gebleken dat de populieren langs de Buizerdweg en langs de Westerdreef, ter hoogte van de Landstrekenwijk, verzwakt zijn. De bomen zijn aangetast door de horzelvlinder. Door aantasting van wortels en/of stam, hebben de bomen een verhoogde kans op instabiliteit. Om het gevaar van takbreuk en omvallen te voorkomen, worden ze op korte termijn verwijderd.

Bomenkapkaart

De exacte boomlocaties zijn aangegeven op een bomenkapkaart. Langs de Westerdreef worden in het voorjaar nieuwe bomen geplant. Op termijn wordt gekeken of er langs de Buizerdweg nieuwe bomen worden aangeplant.

Planning

De kapwerkzaamheden worden in februari 2018 uitgevoerd en nemen ongeveer drie weken in beslag. Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk dat er tijdens de uitvoering één rijbaan wordt afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Meer weten?

Mocht u aanvullend vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer W. Baijense van de gemeente Lelystad. Dit kan telefonisch op nummer 14-0320 of per mail op gemeente@lelystad.nl.