Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Resto VanHarte Zuiderzeewijk officieel van start

Geplaatst: 23-2-2018

Dinsdag 20 februari heeft wethouder Janneke Sparreboom officieel het nieuwe Resto VanHarte in wijkcentrum Zuiderzee geopend. Resto VanHarte, de formule voor gezellige buurtrestaurants, is een landelijke organisatie met meer dan vijftig Resto’s verspreid door het land. De buurtfunctie en de mogelijkheid om elkaar ongedwongen te ontmoeten, blijken voor de gasten net zo belangrijk als het driegangenmenu. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Wethouder blij met eigen Resto

Alle buurtbewoners en –organisaties waren welkom voor deze officiële opening. Wethouder Wmo, Gezondheid en Cultuur Sparreboom: “Mijn portefeuille gaat ook over het welzijn van Lelystedelingen. Daarin spelen ook ontmoetingsactiviteiten een belangrijke rol. We zien in de stad veel nieuwe initiatieven ontstaan om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen. Het creëren van zulke ontmoetingsplekken is ook de missie van Resto VanHarte. Daarom zijn we heel blij dat Lelystad nu na het tijdelijke KinderResto van vorig jaar haar eigen Resto heeft.”

In de Resto’s van VanHarte zitten jong en oud, arm of rijk naast elkaar aan tafel

“Iedereen is bij ons van harte welkom, ook als je niet uit de buurt komt”, aldus Restomanager Roea Priem. “Ons streven is om mensen met verschillende culturele achtergronden in het Resto te krijgen. En mensen die niet snel naar een restaurant gaan vanwege de hoge kosten of mensen die alleen thuis zitten. Bij ons betaal je zeven euro voor een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner. Eenmaal aan tafel ontstaan de prettige gesprekken vanzelf. Daarnaast is het Resto ook een hele gezellige plek om vrijwilligerswerk te doen.” Het Resto is elke dinsdag geopend vanaf 17.30 uur in wijkcentrum Zuiderzee aan de Waddenlaan 1. Het diner start om 18.00 uur. Graag van tevoren reserveren via de website van Resto VanHarte of bel 0900 900 3030 (35 cent per gesprek).

Resto VanHarte: voor een gezellig avondje uit, gewoon in je eigen buurt

Resto VanHarte is het gezellige restaurant voor jong en oud. Bij Resto VanHarte ontmoet je nieuwe mensen, kun je bijpraten met buurtgenoten en is er altijd wat te beleven. Lokale artiesten treden op en vertegenwoordigers van wijkorganisaties vertellen over activiteiten in de wijk. Geregeld vinden er bijzondere activiteiten plaats of KinderResto’s waar kinderen voor hun ouders koken. Kortom, Resto VanHarte is altijd een gezellige avond uit. Daarnaast biedt VanHarte vrijwilligers en stagiaires kansen om (weer) aan het werk te gaan.