Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Olmenpark krijgt strakke opzet

Geplaatst: 19-2-2018

Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het Olmenpark. Het is het tweede grote park van Warande dat wordt aangelegd. Zoals eerder aangegeven krijgen de drie parken in Warande verschillende sferen. Het al aangelegde Elzenpark kent een 'romantische sfeer'. Ronde vormen, heuvels en doorzichten staan daar centraal. Dit park kent een meer strakke opzet. Strakke lijnen en bomenrijen bepalen samen met heuvels, grote open ruimte en bosvlakken het beeld. Twee elementen in het park springen extra in het oog: het gebied van de Paddenpoel, zie hiervoor de gele vlek op de tekening, en het grote open veld rechts op de tekening.

Paddenpoel

Een groot deel van het park is speciaal ingericht voor de rugstreeppad. Vanuit ecologische eisen moest dit in het Olmenpark. Nu is de rugstreeppad een bijzondere soort, die wel gesteld is op rust, maar ook houdt van omgewoelde grond en variatie. Dit betekent dat het gebied gewoon toegankelijk is.

Open veld

In het park is met opzet ook een groot gebied, meer dan een voetbalveld, leeg gehouden. Hier kan gevoetbald worden, maar kunnen ook bijeenkomsten gehouden worden die veel ruimte vragen. Op het veld worden ook direct voetbaldoeltjes geplaatst. Eens in de zoveel tijd worden de doeltjes verplaatst, zodat het gras ook weer kan herstellen op de oude plek.

Lees meer over de werkzaamheden voor de aanleg van het Olmenpark