Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lancering 4e filmpje ideeënmakelaar tijdens BRAM-bijeenkomst

Geplaatst: 27-2-2018

De initiatiefnemers van BRAM hebben onder grote belangstelling van raadsleden, ouders en kinderen op zaterdag 24 februari 2018 in Theater Posa het filmpje over hun initiatief bekeken. Wethouder Elly van Wageningen lanceerde het 4e filmpje van de ideeënmakelaar tijdens de BRAM-bijeenkomst. Zij sprak haar waardering uit over het initiatief, omdat hierdoor kinderen met autisme en/of AD(H)D plezier hebben in hun vrije tijd. Zij krijgen vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en ze maken interessante dingen mee die goed zijn voor hun ontwikkeling.

BRAM

BRAM zet zich in voor kinderen met autisme en AD(H)D, omdat zij het belangrijk vinden dat ieder kind samen met andere kinderen plezier kan maken. Ze organiseren activiteiten die aansluiten bij de beleving en behoefte van deze kinderen. Dat de ouders betrokken zijn in de organisatie en de uitvoering van de activiteiten, maakt BRAM uniek! BRAM is als kleinschalig initiatief gestart bij de ideeënmakelaar van Mensen Maken de Buurt. Het initiatief is doorgegroeid met behulp van een subsidie van het VSBfonds en dit jaar kunnen zij hun activiteiten voortzetten dankzij het draagvlak voor hun ingediende motie op de Motiemarkt. Bert van Slooten sponsort het vervoer van de kinderen van BRAM. Bekijk het filmpje van BRAM.

Vergroten netwerk gezinnen

Wethouder Elly van Wageningen juicht het effect van BRAM toe. Het netwerk van de gezinnen wordt vergroot. Ervaringen en tips worden uitgewisseld. Bij de kinderen worden sociale vaardigheden ontwikkeld en het plezier van spelen met andere kinderen wordt ervaren. Zo wordt de kleine wereld waarin ze soms verkeren opeens veel groter!

Filmpjes

Een greep uit de ideeën die bij de ideeënmakelaar terecht zijn gekomen, worden de komende periode online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren met wat mensen samen kunnen doen om de stad op sociaal en maatschappelijk vlak vooruit te helpen. Ideeën die zorgen voor meer samenhang of verbinding in een straat of wijk. Kijk op de website voor eerder gepubliceerde inspirerende filmpjes.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.