Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kinderen koken gezond op Stadsboerderij van Boer Kok

Geplaatst: 20-2-2018

De kinderen van groep 7 van OBS De Sluis waren afgelopen week te gast bij Boer Kok op de Stadsboerderij. Boer Kok, Gerhard Flantua, was helemaal in zijn element. Zijn missie; jongeren weer in verbinding brengen met eten. Nadat er gesproken was over waar ons eten vandaan komt, zijn de kinderen aan de slag gegaan om Witspot, Paarsspot en Hete Bliksem te maken met producten van de Lelystadse Boer. Terwijl het eten opstond schoof wethouder Janneke Sparreboom aan en werden er allerlei spellen gedaan met als doel een stukje bewustwording in gezond eten en leven. Er zijn drie heerlijke stamppotten op tafel getoverd en wethouder Sparreboom en ouders konden aanschuiven om te proeven. Het was een gezellige, leerzame middag!

Stadsboerderij

De Stadsboerderij in Lelystad is een combinatie van proeven, kopen en werken/leren. Het motto is VOEDSEL: Verantwoord, Ondernemend, Economisch, Duurzaam, Sociaal, Educatief en Lokaal.

Heel Lelystad Fit

Op nummer 1 staat in Nederland ‘Afvallen’ en op nummer 3 ‘Meer sporten/bewegen’. Lelykracht wil alle Lelystedelingen die dit nastreven een steuntje in de rug geven met Heel Lelystad Fit. Op dinsdag 16 januari heeft de burgemeester samen met Olga Commandeur het startsein gegeven voor het  project Heel Lelystad Fit, een maand lang vele activiteiten om heel Lelystad in beweging te krijgen en een gezonde leefstijl te enthousiasmeren.

Lelykracht

Lelykracht is een initiatief van FlevoMeer Bibliotheek, Kubus, Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad. Sinds november 2015 bundelen wij onze krachten in Lelykracht. Lelykracht is een groeiende beweging die werkt aan de toekomst van Lelystad. We organiseren samen met de inwoners activiteiten en programma’s voor een sterkere samenleving en een vitaal en bruisend Lelystad. Samen kunnen we van Lelystad een levendige en krachtige stad maken. Een stad waar je alle kansen krijgt om je te ontwikkelen. Een stad waar je met plezier en in verbinding met anderen woont. Een stad waar altijd wat te beleven valt.