Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Informatiemarkt ontwikkelingen Stadshart goed bezocht

Geplaatst: 13-2-2018

Maandag 12 februari 2018 vond de informatiemarkt plaats over de ontwikkelingen in het Stadshart. Veel mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt een blik te werpen op de toekomst van het Stadshart. Op de informatiemarkt is met foto’s en banners de nabije ontwikkeling van het Stadshart getoond. Ook konden de afzonderlijke projecten bekeken worden: de herinrichting van De Promesse en Waagpassage, het Theaterkwartier, de ABC-locatie en Parkwijk. Tijdens de avond heeft wethouder Janneke Sparreboom samen met Tjisse Wallendal van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord BV de reserveringsovereenkomst voor bouwblok 9 van Parkwijk ondertekend.

De Promesse en Waagpassage

Het ontwerp van de inrichting van De Promesse en Waagpassage laat vergroening en verfraaiing van de openbare ruimte zien. Zo komen er kleine fonteintjes in de bestrating waarmee kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Daarnaast worden meer groenelementen toegevoegd en maakt warm natuursteen in de verharding straks de route van het winkelrondje voelbaar. In dit gebied ontstaat een aangename sfeer, met ruimte om te spelen, te zitten en te ontspannen.

Theaterkwartier

Uitgangspunten voor de ontwikkeling van dit gebied is een stedelijk karakter en de functies vrije tijd, horeca en wonen. Het stenige karakter van de Agorahof maakt plaats voor een groen en gezellig plein, met restaurants en terrassen. Kortom, een plek waar jong en oud graag samenkomt! Omdat de Agorahof niet helemaal bebouwd wordt, blijft deze locatie geschikt voor de zaterdagmarkt. De bioscoop, die naast de Agora gepland is, versterkt de uitgaansmogelijkheden in het Stadshart.

ABC-locatie

Het ontwerp van de ABC-locatie is in samenhang met de ontwikkeling van Parkwijk gemaakt. Onderdeel van dit ontwerp is vergroening en de aanleg van voldoende en ruime parkeermogelijkheden. Daarnaast is ontsluiting van het terrein en een goede, zo kort mogelijke, doorgaande fietsroute bepalend geweest voor het ontwerp. Er zijn plannen om op deze locatie parkeren achter de slagboom te realiseren. Hierdoor kan achteraf, per minuut, betaald worden en behoort het wachten bij de parkeermeter tot het verleden.

Ontwikkeling Parkwijk

Parkwijk vormt een belangrijke entree voor het Stadshart. Door de ontwikkeling van Parkwijk wordt verbinding gemaakt tussen de wijk zelf, de ABC-locatie en het Stadshart. Bezoekers konden zich laten informeren over de ontwikkeling van deze bijzondere woonwijk.