Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2018

Nieuwsoverzicht

Op donderdag 18 oktober 2018 is in HanzePark de start bouw van 42 huurappartementen voor Woonstichting Centrada gevierd. Wethouder Janneke Sparreboom hief het glas met directeur-bestuurder Martine Visser van Centrada, Radboud de Jong van projectontwikkelaar ReadyforLiving en Nina Nomden en Maarten Bakker van Van Wijnen Lelystad, aannemer van het complex. Oud-medewerkers van Centrada - die dag uitgenodigd voor een toer langs projecten van de corporatie - waren bij het feestelijke moment aanwezig.

Geplaatst: 22-10-2018

Op donderdag 18 oktober 2018, stond de Zuiderzeewijk centraal tijdens de Stadsexpeditie van het leernetwerk het Nieuwe Stadmaken. De dag stond geheel in het teken van bewonersinitiatieven. Een verhelderende stadswandeling langs buurtinitiatieven in de Zuiderzeewijk, een interessante workshop ‘Van concurrentie naar co-creatie’ en het geslaagde bewonersinitiatief Benefiet Budget Diner waren enkele programmaonderdelen.

Geplaatst: 22-10-2018

Bekijk het filmpje over het ontstaan van het Lelystadse FRISfeest dat 26 oktober 2018 voor het eerst in Corneel plaatsvindt. Zie hoe de meiden, Jasmyn Joenje, Nikita Liplijn, Nicky Hendriks, Marwa Doufikar en Malak Doufikar samen met Jakob Stolk, kwartiermaker Jongeren Maken de Stad, hun idee hebben gerealiseerd. Begin dit jaar namen zij het initiatief om - vooruitlopend op de fusie van de scholen in de nieuwe campus- een gezamenlijk gala te organiseren, zodat scholieren al voor de fusie wat aan elkaar kunnen wennen. Het is de bedoeling om in iedere vastgestelde schoolvakantie een FRISfeest voor jongeren van 14 tot 19 jaar te organiseren.

Geplaatst: 19-10-2018

De eerste vrijwilligersmarkt in de opzet van het LelystadDoet Event, werd vorige week gehouden in het stadhuis van Lelystad en de Flevomeer Bibliotheek. Ondanks het mooie weer wisten veel bezoekers het stadhuis te vinden. Na de opening door wethouder Nelly den Os kon men meedoen met diverse workshops en kijken naar optredens.

Geplaatst: 19-10-2018

Afgelopen woensdag is het project ‘Skills4Life’ gestart met een bijeenkomst met de initiatiefnemers en de samenwerkingspartners binnen Lelystad. Na een enthousiast welkomstwoord van wethouder Nelly den Os, waarin zij benoemde dat voor Lelystad dit project bijdraagt aan een gezonde en vitale stad.

Geplaatst: 19-10-2018

We worden het liefst oud in het huis en de buurt waar we al jaren wonen. Maar kan dat ook? Waar moet u rekening mee houden in uw woon- en leefomgeving met het oog op de toekomst. Hoe kunt u prettig, comfortabel en veilig (blijven) wonen? Deze onderwerpen staan centraal op de informatiebijeenkomst ‘Lang zult u wonen in Lelystad’ op donderdag 1 november, 14.00 – 16.30 uur, in het stadhuis van Lelystad.

Geplaatst: 19-10-2018

Wethouder Nelly den Os kreeg op woensdag 17 oktober 2018 uit handen van huisarts Justin Vooijs en verpleegkundige Hélène Hulshof een informatiepakket over palliatieve zorg. De overhandiging vond plaats in het kader van de Week van de Palliatieve Zorg, waarin aandacht wordt besteed aan de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven.

Geplaatst: 19-10-2018

Provincie Flevoland wil graag dat bezoekers de regio Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of vakantie. Zij moedigt ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector daarom met een provinciale subsidie aan, om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe producten. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Geplaatst: 19-10-2018

Tijdens de drukbezochte Lelystadse Banenmarkt die op donderdag 11 oktober bij Werkbedrijf Lelystad werd gehouden hebben tweeënveertig werkgevers tegen de 160 matches weten te realiseren. De komende weken vinden er vervolggesprekken plaats en zal blijken of de kliks tussen werkzoekenden en werkgevers een even groot aantal vervulde vacatures zal opleveren. “Daarmee is de Banenmarkt een groot succes gebleken!”, blikt een tevreden Onno Vermooten terug. Vermooten is directeur van Werkbedrijf Lelystad en heeft samen met UWV de Banenmarkt georganiseerd.

Geplaatst: 18-10-2018

Afgelopen vrijdag 12 oktober 2018 heeft Amira de voorleeswedstrijd gewonnen op openbare basisschool De Triangel. Zij mag zich nu een jaar lang voorleeskampioen van De Triangel noemen en de school vertegenwoordigen tijdens de Nationale voorleeskampioenschappen in de FlevoMeer Bibliotheek.

Geplaatst: 16-10-2018

Sinds augustus is Lelystad een nieuw restaurant rijker: restaurant Uno aan de Promesse. Afgelopen donderdag verrichtte wethouder Janneke Sparreboom de officiële feestelijke opening van het restaurant.

Geplaatst: 16-10-2018

Het was een gezellige drukte zaterdagmiddag 13 oktober 2018 op het Stadhuisplein. Daar vond onder andere de Themamiddag Veiligheid plaats. De themamiddag was georganiseerd door ondernemers uit het Stadshart in samenwerking met gemeente, politie, brandweer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Met diverse activiteiten voor jong en oud werd het thema veiligheid onder de aandacht gebracht en wat inwoners zelf kunnen doen om onveiligheid te voorkomen.

Geplaatst: 15-10-2018