Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Meest gestelde belastingvragen

Laatst gewijzigd: 28-2-2018

Heeft u vragen over belastingen? Bekijk dan onderstaande lijst met vragen en antwoorden.

 

Ik heb nog geen aanslag ontvangen. Hoe kan dat?

Antwoord: Als u nog geen aanslag ontvangen heeft, dan is de kans groot dat de aanslag klaar staat in de Berichtenbox van Mijn Overheid. Als u in Mijn Overheid heeft aangegeven dat u de aanslag in de Berichtenbox wilt ontvangen, dan krijgt u deze niet meer per post. Als u zich met uw DigiD-code aangemeld heeft, kunt u gelijk controleren of uw juiste e-mail adres geregistreerd staat. Alleen dan krijgt u van Mijn Overheid een e-mail dat er een bericht voor u klaar staat. Nog vragen hierover? Team Belastingen is iedere werkdag tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 14 0320.


Ik zie op mijn aanslag dat ik maar 4 termijnen heb om te betalen. Kan ik ook meer termijnen krijgen?

Antwoord: Ja, dat kan. Als u een machtiging afgeeft voor een automatische incasso, dan wordt het bedrag van de aanslag in 11 termijnen van uw rekening afgeschreven. Als u in de loop van het belastingjaar een machtiging afgeeft, dan wordt het bedrag in het resterende aantal termijn geïncasseerd. Nog vragen hierover? Team Belastingen is iedere werkdag tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 14 0320.


Ik wil in het vervolg de aanslag alleen nog per post ontvangen. Kan dat?

Antwoord: Ja, dat kan. Bij de instellingen in Mijn Overheid kunt u zelf aangeven welke meldingen en van welke organisaties u berichten in de Berichtenbox wilt ontvangen. Nog vragen hierover? Team Belastingen is iedere werkdag tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 14 0320.


Op mijn gecombineerde aanslag word ik voor 4 personen aangeslagen, maar vanaf 1 februari wonen we er nog maar met 3 personen. Krijg ik nu een vermindering van de aanslag?

Antwoord: Nee. Voor het vaststellen van het aantal personen in een huishouden is de peildatum 1 januari van belang. Mutaties die in de loop van het jaar plaatsvinden, leiden niet tot vermindering of verhoging van de aanslag. Als u pas in Lelystad bent komen wonen, dan is de inschrijfdatum in het bevolkingsregister de peildatum. Nog vragen hierover? Team Belastingen is iedere werkdag tussen 08:30 en 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 14 0320.