Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Container

Laatst gewijzigd: 8-10-2018

Woont u in een eengezinswoning, dan heeft u 3 minicontainers waar u uw huishoudelijk afval in kwijt kunt.

Soorten containers

  • Etensresten, groenten- fruit- en tuinafval in de groene container
  • Oud papier en karton gaan in de grijze container met blauwe deksel
  • Restafval kunt u kwijt in de grijze container

Container omruilen

De 3 containers zijn er in 2 maten: 140 liter (klein) of 240 liter (groot). Wilt u een container omruilen voor een groter of kleiner formaat? Dat kan en is gratis. Neem daarvoor contact op met de klantenservice van HVC: telefoonnummer 0800-0700 of e-mailadres klantenservice@hvcgroep.nl. HVC maakt hiervoor een afspraak met u. Op de afgesproken dag zet u de container die u wilt omruilen voor uw deur. HVC ruilt de container dan om. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Container stuk of kwijt

Is uw container vermist of beschadigd, dan kunt u een verzoek tot vervanging of reparatie indienen. Gebruik hiervoor het formulier 'vermissing container' of het formulier 'beschadiging container'. U downloadt het formulier, vult het in en stuurt het op naar de gemeente. Dat kan via e-mailadres gemeente@lelystad.nl of per post (gemeente Lelystad, afdeling Beheer Openbare Ruimte, Wigstraat 1, 8223 EE Lelystad). U kunt het formulier ook afgeven bij de informatiebalie op het stadhuis.

Extra container gft aanvragen

U kunt kosteloos een extra gft-container aanvragen bij HVC. Neem daarvoor contact op met de klantenservice van HVC: telefoonnummer 0800-0700 of mailadres klantenservice@hvcgroep.nl.

Extra container restafval aanvragen

Een extra container voor restafval aanvragen kan alleen als uw huishouden uit minimaal 6 personen bestaat of als daarvoor een medische reden is. Via het aanvraagformulier ‘extra restafvalcontainer’ kunt u een extra restafval-container aanvragen. U downloadt dit formulier, vult het in en stuurt het op naar de gemeente. Dat kan via e-mailadres gemeente@lelystad.nl of per post (gemeente Lelystad, afdeling Beheer Openbare Ruimte, Wigstraat 1, 8223 EE Lelystad). U kunt het formulier ook afgeven bij de informatiebalie op het stadhuis.

Afvalinzameling bij hoogbouw

Bij hoogbouw wordt het huishoudelijk afval ingezameld via verzamelcontainers. In enkele wijken staan ondergrondse containers. Deze kunnen met behulp van een milieupas gebruikt worden. Restafval dient u zoveel mogelijk in dichtgebonden plastic (vuilnis)zakken aan te bieden. Plaats geen afval naast de containers, ook niet als deze een tijdelijk defect vertonen. Storingen kunt u melden bij HVC, telefoonnummer 0800-0700 of via e-mail naar klantenservice@hvcgroep.nl. Bewoners in hoogbouwlocaties die hun afval willen scheiden, kunnen bij de gemeente informeren naar de mogelijkheden.

Aanbiedregels voor de minicontainers

Op de inzameldag dient u uw minicontainer vóór 07.30 uur aan te bieden. Op feestdagen kan de inzameldag wijzigen. De inzameldata vindt u op HVC’s website of in de afval-app. Houd bij het aan de weg zetten van uw container rekening met de volgende regels:

  • Zet uw minicontainer op de aanbiedplaats in één rechte lijn langs de stoeprand, maximaal 50 cm van de weg;
  • Houd ruim één stoeptegel (30 cm) tussen uw minicontainer en die van uw buren aan;
  • Zet uw minicontainer met de wielen en het handvat van de weg af;
  • Zorg dat er géén obstakels (auto’s, bomen, paaltjes, verkeersborden) voor, naast of vlak achter de minicontainer staan;
  • Bied uw minicontainer aan met gesloten deksel (er mag geen afval uitsteken);
  • Er mag geen (los) afval en/of grof afval naast de minicontainer worden aangeboden;
  • Haal uw minicontainer zo snel mogelijk terug als deze geleegd is, in ieder geval dezelfde dag voor 19.00 uur.